×
Temps de lectura 2 min.

En aquests dies de confinament cal  continuar anant al supermercat per comprar  allò que es necessiti durant la quarantena,  com aliments, líquids, productes d'higiene... Recorda, l'ideal és sortir només quan sigui estrictament necessari.

Quines mesures és bo adoptar per evitar  el contagi de coronavirus durant la  compra?

En primer lloc, has de seguir sempre les  normes que s'indiquin, és a dir,  mantingues les distàncies de seguretat, ves-  hi protegit, renta't les mans abans i després,  espera que s'indiqui per accedir-hi si tal és  el cas,...

A més d'aquestes pautes generals, incorpora les següents precaucions que poden ajudar-te a evitar el contagi de coronavirus al super:

  • Minimitza el temps que passaràs al supermercat. Per a això, planifica, prepara la llista de la compra amb antelació per anar sabent allò que compraràs.
  • Per descomptat, ves-hi sol.
  • Des que surtis de casa fins que tornis i t'hagis rentat correctament les mans, evita tocar-te la cara.
  • No toquis els aliments sense guants. Recorda que el millor és anar amb guants a comprar.
  • En cas que t'entri tos al supermercat, tus tapant-te amb l'avantbraç.
  • Al moment de pagar, mantingues la distància amb les persones que estan atenent a la caixa. A més, evita pagar en metàl·lic, paga amb targeta o, encara millor, amb el mòbil i així no tocaràs el datàfon.
  • Quan tornis a casa, llença els guants i renta't les mans. 
  • Els experts assenyalen que és poc probable contaminar-se amb la cistella de la compra. Així i tot, pots netejar paquets i envasos al treure'ls de la bossa: una solució de 20ml de lleixiu i un litre d'aigua serà bona idea per desinfectar.
  • Posteriorment retira els envasos i plàstics i diposita'ls en els contenidors. Tot seguit, torna a rentar-te les mans.
  • Quan consumeixis els aliments, si es tracta de fruita, renta-la i pela-la.

COMPRAR MESURANT LES QUANTITATS

Sobre el volum de compra, intenta crear una mica de rebost que faciliti no haver de sortir cada dia, sense acumular de manera innecessària, la clau és trobar un equilibri.

Tingues en compte quants sou a casa i calcula les quantitats adequades per poder reduir les visites al supermercat i disposar d'aliments per a una setmana aproximadament. Et pot ajudar nodrir la cuina d'aliments versàtils, de rebost, com llegums en pot o seques, pasta, arròs,....

Finalment, evita al màxim possible les llaminadures, ultraprocesats ​​i altres aliments poc saludables. Com sempre, però ara si és possible més, que estem tot el temps a casa.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris