×
Temps de lectura 2 min.

pell i maquillatge

Hidratar i mantenir la brillantor natural de la cara requereix una certa dedicació, però és imprescindible si vols conservar la dermis en un estat perfecte i garantir que quan t’hi apliquis el maquillatge s’hi adherirà correctament i no assecarà ni envellirà el cutis.

Si ets de les que no vas enlloc sense ombres ni pintallavis, fes-li un favor al teu look i segueix aquests senzills passos.

1. Neteja’t la cara

És important que, abans de res, dediquis uns minuts a netejar-te i sanejar-te la cara. Per fer-ho de manera efectiva fes servir un desmaquillant d’ulls per retirar la màscara de pestanyes i el perfilador i, per a les altres zones de la cara, aplica-hi un gel netejador o desmaquillant.

En els ulls utilitza un desmaquillant hipoal·lèrgic i aplica-te’l fent-hi suaus moviments circulars amb un disc de cotó. Per a la resta de la cara consulta el teu farmacèutic la fórmula de netejador facial que s’adapti millor al teu tipus de pell (normal, seca, mixta o grassa). Estén el desmaquillant, mitjançant un disc de cotó o espongetes, i en acabar esbandeix-te la pell amb abundant aigua fresca per eliminar-ne totes les impureses. 

2. Tonifica’t

Quan la pell estigui perfectament neta, passarem a tonificar-la. El tònic és un producte que, a més de netejar la pell de manera més profunda, la refresca i li dóna vigor. Els porus es tancaran i el cutis et quedarà suau i brillant.

Igual que amb els desmaquillants, hi ha productes per tonificar la pell adaptats a cada tipus de cutis. Et recomanem que no continguin alcohol, pel seu efecte assecant.

Els tònics astringents es fan servir generalment per controlar l’excés de sèu en les pells grasses o mixtes. Les locions tonificants, en canvi, incorporen un efecte hidratant i estan indicades per a les pells seques.

El tònic s’aplica a tota la cara mitjançant un disc de cotó, i cal insistir especialment en aquelles zones que ho necessiten més (barbeta, galtes i front). Fes la prova del cotó, com en l’anunci: quan vegis que el cotó surt net, hauràs acabat.

3. Hidrata’t

La cara és una de les zones més sensibles i exposades de la dermis. Si la hidratem bé retindrà uns nivells saludables d’aigua per fer front a la sequedat ambiental, i a més el maquillatge lluirà molt més i el seu efecte serà més durador.

Tria una crema hidratant que s’adeqüi al teu tipus de pell. Tingues en compte que contingui un factor de protecció solar alt. El més aconsellable és que comencis a aplicar-la per la base del coll i que la vagis estenent en sentit ascendent, primer cap a la mandíbula i la barbeta, i des d’allà a les orelles, els llavis, el nas, les temples i, finalment, les galtes. Fes massatges a la dermis i estira- la suaument per facilitar la penetració del producte i reafirmar la pell.

Per acabar, et recomanem que tinguis una cura especial de la zona dels ulls. Després d’hidratar-te la cara, fes servir sovint un bon contorn d’ulls per proporcionar un plus d’hidratació i fermesa a una zona que és de les primeres que delaten els efectes de l’envelliment. Utilitza les puntes dels dits per escampar el producte i després fes-hi uns tocs lleugers per assegurar-te que hi penetra bé.

Quan hagis acabat espera una mica abans de maquillar-te: deixa que els productes que t’has aplicat facin el seu efecte. Ara sí, passats uns deu minuts, ja et pots maquillar.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris